Αν ψάχνετε για λίγη φρέσκια έμπνευση για το μανικιούρ σας πριν από το επόμενο ραντεβού σας στο nail salon, υπάρχει μια νέα τάση που αξίζει την προσοχή σας: τα “vanilla chrome” νύχια. Το nail trend είναι εμπνευσμένο από τα viral “glazed donut nails” της Hailey Bieber με τη σκόνη chrome και θα το βλέπετε παντού όλο το καλοκαίρι.

«Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, η σκόνη chrome ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί και ήταν πολύ ακριβή. Τώρα έχει γίνει πιο δημοφιλής και είναι πιο εύκολο να τη βρεις. Μπορείτε να τη βρείτε σχεδόν οπουδήποτε πωλούνται προϊόντα νυχιών, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων nail salons.» εξηγεί η celebrity μανικιουρίστ Julie Kandalec σε σχετική συνέντευξή της στο Popsugar.

Όσο για τα “vanilla chrome” νύχια, αν σας αρέσουν τα απλά μανικιούρ με κάτι διακριτικό πάνω τους, αυτή η τάση είναι κομμένη και ραμμένη για εσάς.  Εάν, όμως, είστε περισσότερο μαξιμαλίστριες, μην ανησυχείτε. Το trend αποτελεί την τέλεια βάση για μοναδικά 3D nails, αυτοκόλλητα και ζωγραφισμένα στο χέρι σχέδια, οπότε μην την προσπεράσετε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη | (@kimh_manibar)

Τι είναι τα “vanilla chrome” νύχια

Σύμφωνα με τη nail artist Stephanie Stone, τα “vanilla chrome” nails είναι το κλασικό “glazed donut” μανικιούρ της Hailey Bieber αλλά στην πιο κρεμώδη, αδιαφανή και ιριδίζουσα εκδοχή του. Η κύρια διαφορά είναι το μπεζ χρώμα της βανίλιας που χρησιμοποιείται ως βάση και είναι ουσιαστικά και αυτό που χαρακτηρίζει τα “vanilla chrome” νύχια. Τα καλά νέα είναι ότι ταιριάζει με κάθε μακιγιάζ και χτένισμα, από το πιο απλό και διακριτικό μέχρι το πιο glamorous -είναι ιδανικό για τις επίσημες περιστάσεις του καλοκαιριού, όπως γάμοι και βαφτίσεις, οπότε κρατήστε το στη λίστα σας για το επόμενο ραντεβού.

Αν και το χρώμα της σκόνης chrome που χρησιμοποιείται σε αυτήν την τάση συνήθως κλίνει περισσότερο προς το ασημί, για να δώσει αυτό το υγρό, «γυαλισμένο» φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα σκόνης θέλετε. Από έναν χρυσό τόνο μέχρι μια holographic απόχρωση όπως αυτή που χρησιμοποιείται στα “lavender nails”, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τα “vanilla chrome” νύχια τελείως δικά σας. Αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, προσθέστε καρδιές και λουλουδάκια ή ακόμα και τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων πάνω στο μπεζ χρώμα -οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες!

Πώς θα τα πετύχετε

Για να πετύχετε τα “vanilla chrome” νύχια, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση gel βερνικιών, καθώς η σκόνη chrome λειτουργεί καλύτερα πάνω στο gel. Επομένως, εάν πρόκειται να τα φτιάξετε στο nail salon, ζητήστε ένα gel μανικιούρ, ενώ καλό είναι να έχετε μερικές φωτογραφίες των σχεδίων που σας αρέσουν, για να κατευθύνετε σωστά τη μανικιουρίστ.

Εάν από την άλλη, θέλετε να τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι, υπάρχει τρόπος για να τα πετύχετε και είναι πανεύκολος. Επιλέξτε ένα κρεμώδες μπεζ βερνίκι νυχιών με περλέ φινίρισμα κι εφαρμόστε το σε όλα τα νύχια -έτσι θα κάνετε και πολύ πιο γρήγορη τη διαδικασία, χωρίς να μπλέκετε με σκόνες chrome. Αφού βάψετε όλα τα νύχια σας κι έχουν στεγνώσει καλά, εφαρμόστε ένα λαμπερό top coat, για να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα και το “vanilla chrome” mani σας είναι έτοιμο για έξοδο!