Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις την προσπάθεια να αδυνατίσεις; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις αυτήν την απόφαση;

Το υπερβολικό βάρος μου είχε δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η καρδιά μου άρχισε να παρουσιάζει αρρυθμίες, είχα πολύ αυξημένο σάκχαρο (διαβήτη), είχα αυξημένη χοληστερίνη, παρουσίαζα πολύ σοβαρή υπνική άπνοια, είχα σοβαρά εκζέματα στα πόδια και βίωνα πολλές μυοσκελετικές επιπλοκές σε βαθμό που να μη μπορώ να μετακινούμαι. Για όλες αυτές τις παθήσεις έπαιρνα φαρμακευτικές αγωγές και οι γιατροί μου τόνιζαν την επιτακτική ανάγκη να χάσω κιλά, γιατί διαφορετικά η ζωή μου πλέον ήταν σε μεγάλο κίνδυνο. Είχα βαρεθεί να ακούω από τους γιατρούς μου «Λίλα, εάν δε χάσεις βάρος θα πεθάνεις». Η άμεση απειλή της υγείας μου σωματικά και ψυχικά, με έκανε να πάρω την απόφαση να αδυνατίσω.

Γιατί επέλεξες την The 1:1 Diet;

Όποια προσπάθεια ξεκινούσα κατέληγε σε αποτυχία. Στο τέλος, αντί να χάνω βάρος, πρόσθετα και άλλα κιλά.  Τη περίοδο αυτή ήταν που ξεκίνησε η αδελφή μου στην Αθήνα τη διατροφή The 1:1 Diet με τη σύμβουλό της Βάλι.  Κάθε φορά που την επισκεπτόμουν στην Αθήνα ή ερχόταν στην Καλαμάτα την έβλεπα όλο και με λιγότερα κιλά και ταυτόχρονα πολύ χαρούμενη, δραστήρια, πλήρως ανανεωμένη (σημείωση: και η αδελφή μου κατάφερε να χάσει πολλά κιλά γύρω στα 35).  Έτσι, με τη προτροπή της αδελφής μου, ήρθα σε επικοινωνία με τη Βάλι και ξεκίνησα πρόγραμμα διατροφής θεωρώντας ότι και αυτή η προσπάθειά μου δε θα έχει αποτέλεσμα.  Με τη Βάλι ταιριάξαμε πολύ και συνεργαστήκαμε πολύ στενά παρά την απόσταση, επικοινωνώντας συνεχώς και κάνοντας φυσικά και κάποιες συναντήσεις δια ζώσης όταν επισκεπτόμουν την αδελφή μου.  Η Βάλι δε μου άφησε το περιθώριο να εγκαταλείψω, θυμίζοντάς μου πώς ήμουν, πώς είμαι και πώς θα γίνω.

Πώς ένιωσες όταν κατάφερες το στόχο σου;

Ήταν εύκολο να τον πετύχεις και πως ήταν η καθημερινότητά σου;  Το γεγονός ότι άρχιζα να έχω εμφανή αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας μέρες μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίζω μέχρι που έφτασα να χάσω 87* κιλά, κάτι που ακόμη και τώρα δε μπορώ να πιστέψω. Το πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δε νιώθω πείνα, έχω πολύ ενέργεια και δεν παρατηρώ στο σώμα μου τη χαλάρωση που νόμιζα ότι θα έχω. Τα γεύματα της The 1:1 Diet είναι γευστικότατα και με καλύπτουν σε όλα, είτε σε αλμυρά είτε σε γλυκά.  Όλος αυτός ο μηχανισμός της The 1:1 Diet με γεύματα και υποστήριξη, είναι αυτό που δούλεψε σε εμένα καταλυτικά. Θεωρώ ότι είναι η μαγική συνταγή της επιτυχίας.  Πλέον, η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον όλες οι ιατρικές εξετάσεις μου είναι απολύτως φυσιολογικές (αποτελέσματα μικρού παιδιού όπως λένε οι γιατροί μου) ενώ έχω διακόψει όλες τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούσα.

Τι θα ήθελες να πεις σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι απώλειας κιλών αλλά διστάζει, είτε γιατί φοβάται να μην ξαναπάρει το βάρος, είτε γιατί του φαίνεται «βουνό» η προσπάθεια;

Θα ήθελα να του πω να μην φοβάται τίποτα. Κάθε προσπάθεια που κάνει κάποιος για να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο είναι μια κερδισμένη μάχη. Με την Τhe 1:1 Diet, ειδικά, θα έχει δίπλα του τον προσωπικό του σύμβουλό, ο οποίος τον στηρίζει σε όλη τη διαδρομή. Προσωπικά, το ταξίδι μου ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο πίστευα, λόγω και της ποικιλίας των γευμάτων, αλλά κυρίως γιατί τα γρήγορα αποτελέσματα με γέμιζαν με δύναμη και πίστη στον εαυτό μου να συνεχίσω.

Πώς άλλαξε η καθημερινότητα ή η ζωή σου μετά την The 1:1 Diet;

Απέκτησα πάλι μία φυσιολογική ζωή με πολλές δραστηριότητες επαγγελματικές και κοινωνικές, έγινα πρόεδρος στη Λέσχη Βιβλίου, κάνω βιβλιοπαρουσιάσεις, οργανώνω πολιτιστικές εκδηλώσεις και αναλαμβάνω τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.  Πλέον, τολμώ να σταματώ σε βιτρίνες και να αγοράζω όποιο ρούχο θέλω και να ντύνομαι όπως μου αρέσει χωρίς να τρέμω ότι θα ακούσω πάλι τη γνωστή φράση «λυπούμαστε αλλά δεν έχουμε κάτι στο νούμερό σας». Είμαι μέλος σε περιπατητικό σύλλογο, όπου κάνουμε Ιστορικούς περιπάτους. Και το πιο απίστευτο για εμένα; Όλες μου οι μετακινήσεις στη Καλαμάτα γίνονται μόνο με ποδήλατο.  Όλη μέρα είμαι στους δρόμους και κινούμαι συνεχώς με τα πόδια ή με το ποδήλατο, προσπαθώντας έτσι να κερδίσω όλα όσα έχασα τόσα χρόνια… Είπα να κερδίσω πίσω τη ζωή μου, και την κέρδισα!

Τώρα σε τι φάση της ζωής σου βρίσκεσαι; Συνεχίζεις το πρόγραμμα;

Συνεχίζω με το πρόγραμμα και την Σύμβουλό μου, μιας και έχουν μείνει μερικά κιλά ακόμα που θέλω να διώξω. Πλέον, όμως, έχω ξαναβρεί τον εαυτό μου και είμαι αποφασισμένη να μείνω αυτός ο άνθρωπος και να γίνομαι καλύτερη με τον καιρό. Η ζωή που έχω δημιουργήσει μετά την Τhe 1:1 Diet, αισθάνομαι ότι με γεμίζει απόλυτα σε όλους τους τομείς της ζωής μου και η σχέση μου με το φαγητό είναι πιο υγιής από ποτέ.

Πρόσφατα έλαβες την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «Slimmer of The Year» της The 1:1 Diet και θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό στην Αγγλία. Πώς νιώθεις που η προσπάθειά σου είχε αυτήν την αναγνώριση;

Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό και πολύ ευγνώμων στην The 1:1 Diet, στη Βάλι, στην αδελφή μου και σε όλους όσοι με στήριξαν με την ψήφο τους. To να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε έναν διεθνή διαγωνισμό δεν ήταν κάτι που μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Όπως όμως, φαίνεται, το να γίνει κανείς μέλος της οικογένειας της Τhe 1:1 Diet σημαίνει ότι θα έχει μόνο καλά πράγματα να περιμένει!

Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, καλώντας στο 212 2134383 ή αφήνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα: one2onediet.gr.

Facebook: https://www.facebook.com/one2oneDiet.gr

Instagram: https://www.instagram.com/one2onediet.gr/?hl=el

YouTube: https://www.youtube.com/@one2onedietGR