Ανάμεσα στα πολλά trending hairstyles του καλοκαιριού, υπάρχει ένα διαχρονικό, που όλες έχουμε δοκιμάσει έστω και μία φορά. Ο λόγος για τα λατρεμένα beach waves, που είναι εύκολο να δημιουργηθούν και ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα. Ωστόσο, αντί να κατευθυνθείτε προς το κατάστημα καλλυντικών και να αγοράσετε το sea salt spray της αγαπημένης σας εταιρείας, αξίζει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, με απλά υλικά, που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

DIY sea salt spray για τέλεια beach waves

Για να φτιάξετε το δικό σας σπρέι με θαλασσινό αλάτι για τέλεια beach waves, θα χρειαστείτε μόνο λίγα συστατικά, αλλά η ακριβής ποσότητα θα εξαρτηθεί από το μήκος των μαλλιών σας -εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ μακριά ή πολύ κοντά, καλό είναι να αυξήσετε ή να μειώσετε αντίστοιχα τις ποσότητες των παρακάτω υλικών. Άλλο ένα bonus αυτής της DIY συνταγής είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε το άρωμα που θα έχει το sea salt spray σας προσθέτοντας το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Υλικά:

  • 1 κ. σ. αλάτι ή άλατα Epsom
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο ή jojoba oil
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
  • 1 βαποριζατέρ

Βάλτε το νερό να πάρει μια βράση, ρίξτε το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αποσύρετε το αλατόνερο από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε το στο βαποριζατέρ και στη συνέχεια, ρίξτε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ανακινήστε καλά και το sea salt spray σας είναι πανέτοιμο.

Πώς θα το εφαρμόσετε

Αρχικά, ψεκάστε το σπρέι σε βρεγμένα μαλλιά από τη μέση μέχρι τις άκρες. Μπορείτε να τα αφήσετε  να στεγνώσουν φυσικά ή να τα στεγνώσετε με ένα πιστολάκι για περισσότερο όγκο. Εάν επιλέξετε το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να «δουλεύετε» ταυτόχρονα τα μαλλιά και να τους δώσετε σχήμα, καθώς τα στεγνώνετε, ώστε να πετύχετε αυτούς τους υπέροχους κυματισμούς των beach waves.

Ο celebrity hairstylist, Anthony Turner, εξηγεί ότι αν αφήσετε το σπρέι αλατιού να στεγνώσει φυσικά, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν κάπως πιο άκαμπτα. Δουλεύοντάς τα, όμως, με το πιστολάκι και τα δάχτυλά σας, θα πάρετε τελικά μια υπέροχη, σέξι υφή και κίνηση.

Επίσης, έχετε υπόψιν πως καλό είναι να ξεκινάτε με μικρή ποσότητα salt spray στα μαλλιά σας,  ξεκινώντας να το εφαρμόζετε από τις άκρες προς τις ρίζες. Δείτε το αποτέλεσμα που θα δώσει μόλις στεγνώσει και αν θέλετε να το ενισχύσετε, ψεκάστε λίγο ακόμα και δουλέψτε πάλι τα μαλλιά σας, μέχρι να πάρετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.