Αν και η ταινία “The Little Mermaid” κυκλοφόρησε πέρυσι, επηρέασε τελικά και τις τρέχουσες τάσεις ομορφιάς με τη “mermaidcore” αισθητική να επικρατεί παντού, από τα ρούχα και τα αξεσουάρ μέχρι τα νύχια. Τα “Sea glass” και “water nails” ήταν δύο από τα nail trends που εμφανίστηκαν στον κόσμο των νυχιών, αλλά δεν ήταν τα μόνα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξαν και μια νέα τάση, τα “pearl nails”, που αυτό το καλοκαίρι θα μας απασχολήσουν αρκετά. Άλλωστε, οι μαργαριταρένιες πινελιές, είτε είναι στα hair clips και τις στέκες μαλλιών είτε στα κοσμήματα, είναι δημοφιλείς εδώ και πολύ καιρό.

Τι είναι τα “pearl nails”

Σε αυτήν την τάση, τα νύχια άλλοτε έχουν ένα περλέ φινίρισμα και άλλοτε φέρουν μικροσκοπικές ή και πιο μεγάλες πέρλες πάνω τους δημιουργώντας ένα ρομαντικό και ταυτόχρονα κομψό αποτέλεσμα -εξού και ο όρος “pearl”.  Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δοκιμάσετε τα “pearl nails”. Μπορείτε να κινηθείτε πιο μαξιμαλιστικά, δημιουργώντας τρισδιάστατα nail designs με πέρλες κολλημένες πάνω στα νύχια ή να δημιουργήσετε μίνιμαλ μανικιούρ με βερνίκια νυχιών με περλέ φινίρισμα. Τα λευκά “pearl nails” είναι η πιο κλασική εκδοχή του trend και παραπέμπει στο χρώμα των αληθινών μαργαριταριών. Εάν, από την άλλη, θέλετε να δώσετε μια girly διάσταση στο mani σας, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε ροζ “pearl nails” που είναι τέλεια για το καλοκαίρι.

Πώς θα τα πετύχετε

Αν θέλετε να δημιουργήσετε τα δημοφιλή “pearl nails” στο σπίτι, η nail artist Madeline Poole έχει μερικές συμβουλές να μοιραστεί, για να κάνετε τη διαδικασία «παιχνιδάκι». Σύμφωνα με την ίδια, οι μικρότερες πέρλες  είναι οι ιδανικές, απλώς θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε αυτές που έχουν επίπεδη βάση, ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν πιο εύκολα πάνω στο νύχι και να μη φύγουν.

Το να κολλήσετε πέρλες στα νύχια σας μπορεί να είναι δύσκολο και απαιτεί λίγη υπομονή. Ωστόσο, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε, για να μην παιδευτείτε καθόλου. Στο «παιχνίδι» μπαίνει ένα λευκό μολύβι ματιών -πρέπει να είναι άσπρου χρώματος, γιατί διαφορετικά θα βάψει και θα λερώσει την πέρλα που είναι επίσης λευκή. Αντί να προσπαθείτε μάταια να πιάσετε με τα δάχτυλά σας τις μικροσκοπικές πέρλες για να τις κολλήσετε πάνω στα νύχια σας, μαζέψτε τες με τη βοήθεια του μολυβιού από τη συσκευασία τους. Η πέρλα θα κολλήσει πάνω στη μύτη του μολυβιού που είναι κολλώδης, κι έτσι θα μπορέσετε να την πιάσετε και να την τοποθετήσετε πάνω στο νύχι χωρίς κόπο -το ίδιο hack μπορεί να δουλέψει εξίσου καλά και με άλλα υλικά, όπως στρας ή κρυστάλλους.