Χάρη στην πολυπόθητη λάμψη που έχει δημιουργήσει για τις εμφανίσεις των A-list celebrities -Margot Robbie, Simone Ashley, Kaia Gerber, Jodie Comer, Kirsten Dunst και Sofia Richie- στο κόκκινο χαλί, καταλαβαίνουμε πως η διάσημη makeup artist, Pati Dubroff, έχει μερικούς άσσους στο μανίκι της για να απογειώσει μια εμφάνιση. Παρακάτω, μοιράζεται 5 makeup hacks που εγγυάται ότι θα αναβαθμίσουν τον τρόπο που κάνετε το μακιγιάζ σας, για να πετύχετε τα πιο λαμπερά looks.

#1 Χρησιμοποιήστε εργαλεία για μασάζ προσώπου

«Κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο για μόνο 5 ή 10 λεπτά με ένα face roller ή μια συσκευή με μικρορεύματα, θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερό θα δείχνει το δέρμα σας πριν περάσετε στο μακιγιάζ» αναφέρει η Pati Dubroff.

«Το μασάζ προσώπου διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την επιδερμίδα να λάμπει» προσθέτει η ίδια. Για πιο μακροπρόθεσμα οφέλη, η διάσημη makeup artist προτείνει τη χρήση των δύο τύπων εργαλείων -face roller και συσκευή με μικρορεύματα- εναλλάξ, μερικές φορές την εβδομάδα, τονίζοντας ότι το κόλπο με οποιοδήποτε εργαλείο για μασάζ προσώπου είναι να το μετακινείτε πάντα με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω -θα είναι σαν να κάνετε στον εαυτό σας ένα μίνι lifting.

#2 Mix & match

«Ένα από τα μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα σχετίζεται και με την κάλυψη- θέλετε το πρόσωπό σας να δείχνει ζωντανό και φρέσκο» εξηγεί η Pati Dubroff. Σύμφωνα με τη διάσημη makeup artist, χρειάζεστε ενυδάτωση στην περίμετρο του προσώπου σας κι ένα ματ primer για το κέντρο του, την περιοχή κοντά στο πηγούνι, τη μύτη και το πάνω μέρος του μετώπου, επομένως δε χρειάζεται να βασίζεστε τόσο πολύ στην πούδρα, η οποία συχνά κάνει το δέρμα να δείχνει λιγότερο φυσικό.  Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές foundation, για φυσικά άψογη επιδερμίδα:

«Εφαρμόστε μια κρεμώδη φόρμουλα foundation στο κέντρο του προσώπου, όπου θέλετε αυτήν την επιπλέον κάλυψη, και μία πιο υγρή στην περίμετρο του προσώπου για ένα ζωντανό και λαμπερό αποτέλεσμα» λέει η ίδια. Εάν πρέπει να περιορίσετε την υπερβολική γυαλάδα, η Pati Dubroff προτείνει να εφαρμόσετε blotting πούδρα μόνο όπου χρειάζεται, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για ακρίβεια.

#3 Τοποθετήστε σωστά το ρουζ

«Χαμογελάστε πλατιά και θα δείτε ακριβώς πού θέλετε να εφαρμόσετε το ρουζ -στα μήλα του προσώπου» αναφέρει η Pati Dubroff. Σύμφωνα με την ίδια, αποφύγετε να πλησιάζετε το ρουζ πολύ κοντά στη μύτη σας και στα μάτια. Εξίσου σημαντικό είναι να προτιμάτε κρεμώδεις φόρμουλες ρουζ και να κάνετε πολύ καλό blending. Για να εξασφαλίσετε διάρκεια στο ρουζ, περάστε πάνω από το κρεμώδες ρουζ μια ελαφριά στρώση από ένα ρουζ σε μορφή πούδρας σε αντίστοιχη ή παρόμοια απόχρωση για να «κλειδώσετε» το κρεμώδες ρουζ. Επίσης, προτείνει να κάνετε ένα ελαφρύ contouring.

«Αν θέλετε να τονίσετε διακριτικά τα ζυγωματικά σας, περάστε το contour προϊόν κατά μήκος των οστών των ζυγωματικών, ακριβώς κάτω από τα μήλα του προσώπου. Αν έχετε φακίδες, ταιριάξτε την απόχρωση του προϊόντος για contouring με την απόχρωση που έχουν οι φακίδες -είναι ο ιδανικός τόνος για εσάς» αποκαλύπτει η Pati Dubroff. ρουζ

#4 Αποφύγετε τις «σκληρές» γραμμές στα μάτια

Όποια γραμμή eyeliner και αν επιλέξετε να κάνετε, η Pati Dubroff προτείνει να  «μαλακώσετε» τις άκρες, ώστε να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα. «Αφού δημιουργήσετε τη γραμμή που θέλετε με ένα μολύβι ματιών, χρησιμοποιήστε ένα μικροσκοπικό πινέλο ματιών, για να μπλεντάρετε πολύ καλά τη γραμμή. Ακόμα κι αν θέλω ένα γατίσιο αποτέλεσμα, θα κάνω λίγο blending» αναφέρει η διάσημη makeup artist. Για να εξασφαλίσει, μάλιστα, περισσότερη διάρκεια στο eyeliner, εφαρμόζει πάντα πάνω από το μολύβι μια ματ σκιά ματιών στην ίδια ή παρόμοια απόχρωση.

#5 Ανανεώστε τη βάση σας

Όταν έχετε έξοδο μετά τη δουλειά, είναι λογικό να θέλετε να διατηρήσετε τέλειο το μακιγιάζ σας και -γιατί όχι;- να το ενισχύσετε, για να το κάνετε πιο βραδινό. «Αυτό που θα κάνει πραγματικά τεράστια διαφορά στη συνολική σας εμφάνιση είναι αν αφαιρέσετε το foundation που έχετε βάλει από το πρωί κι εφαρμόσετε μια νέα στρώση foundation πριν τη βραδινή σας έξοδο» προτείνει η Pati Dubroff. Έτσι, ξανακάντε τη βάση σας, αφήστε το μακιγιάζ των ματιών σας ανέπαφο ή ενισχύστε το με μια σκιά με shimmer ή eyeliner, εάν θέλετε κάτι πιο έντονο.