Φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι
Η φέτα είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και ωφέλιμα λιπαρά. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την ποσότητα, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι).
Υλικά
- 200 γρ. φέτα
- 25 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 25 γρ. σουσάμι ωμό
- 1 αυγό
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. ελαιόλαδο
- Μέλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα πιάτο αναμείξτε τη φρυγανιά με το σουσάμι. Σε άλλο πιάτο χτυπήστε το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το αλεύρι.
Βήμα 2ο
Στραγγίστε καλά και ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί ένα κομμάτι φέτας περίπου 200 γρ και πάχους 1 εκ. Περάστε το από το αλεύρι ώστε να καλύψει όλες τις πλευρές.
Βήμα 3ο
Έπειτα βουτήξτε τη φέτα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-σουσαμιού. Τοποθετήστε τη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 4ο
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250°C, στον αέρα για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Γαρνίρετε με μέλι και σερβίρετε.