Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται με πολλούς τρόπους το καλοκαίρι -το αλμυρό νερό της θάλασσας, το χλώριο και ο ήλιος είναι οι συνήθεις «ύποπτοι». Μένοντας στο χλώριο, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των μαλλιών; Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διάσημος hairstylist, Sam McKnight, εξήγησε ότι το χλώριο μπορεί να αφυδατώσει και να αποδυναμώσει τα μαλλιά κάνοντάς τα εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και την ψαλίδα -είτε είναι βαμμένα είτε όχι. Πριν κάνετε, λοιπόν, βουτιά στην πισίνα, ενημερωθείτε πρώτα για τους κινδύνους που κρύβει το χλώριο για τα μαλλιά και δράστε γρήγορα.

Πώς επηρεάζει το χλώριο τα μαλλιά

Εάν αισθάνεστε τα μαλλιά σας σαν άχυρα όταν είναι στεγνά, φαίνονται θαμπά και είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα ή έχουν πολλή ψαλίδα, τότε μάλλον επιτρέψατε στο χλώριο να βάλει τρικλοποδιά στην ποιότητά τους. Εάν είναι ήδη και λίγο ταλαιπωρημένα από το styling, ίσως να μην καταλάβετε το πρόβλημα εύκολα. Ειδικότερα, για τα σγουρά μαλλιά, το χλώριο μπορεί να «απογυμνώσει» την τρίχα από τα φυσικά της έλαια, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ξηρά κι ευαίσθητα.

Επιπλέον, τα μαλλιά που έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες όπως βαφές, ντεκαπάζ, θεραπεία κερατίνης ή περμανάντ είναι πιο ευαίσθητα στο χλώριο. Σύμφωνα με τον Sam McKnight, το χλώριο συνδέεται με άλλα μέταλλα στο νερό, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, δημιουργώντας έναν σταχτί, πράσινο τόνο, που είναι περισσότερο ορατός στις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ειδικά στο ξανθό.

Πώς θα τα προστατεύσετε

Ένας τρόπος για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο είναι να τα ψεκάζετε με ένα hair mist με αντηλιακή προστασία, να τα μαζεύετε πάνω σε ένα σινιόν ή μια αλογοουρά για να μην ακουμπούν στο νερό και να φοράτε ένα καπέλο ή ακόμη κι εάν σκουφάκι κολύμβησης.

Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, υιοθετήστε το εξής κόλπο: βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό πριν βουτήξετε στην πισίνα, γιατί αν μπείτε με στεγνά μαλλιά, θα λειτουργήσουν σαν σφουγγάρι και θα απορροφήσουν όλο το χλώριο. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε conditioner πριν το κολύμπι, το οποίο θα «κλειδώσει» την επιφάνεια της τρίχας και θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό «φράγμα» ανάμεσα στην τρίχα και το χλώριο.

Μετά την πισίνα, τι;

Μετά το κολύμπι στην πισίνα, ξεβγάλετε πολύ καλά τα μαλλιά σας, λουστείτε και ακολουθήστε πιστά την περιποίησή τους μετά το λούσιμο. Επενδύστε σε μια εντατική θεραπεία που επανορθώνει, θρέφει σε βάθος κι ενδυναμώνει την τρίχα, όπως μια ενυδατική ή strengthening μάσκα. «Αναζητήστε ένα προϊόν που είναι εύκολο να ενσωματωθεί στην καλοκαιρινή haircare ρουτίνα σας και θα λειτουργήσει σε μόλις 5 λεπτά» προσθέτει ο Sam McKnight.