Η έννοια της Μακροβιότητας (longevity) βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας αυτή τη στιγμή, με ένα σημαντικό κομμάτι της έρευνας να εστιάζει όχι στο πώς θα σταματήσουμε τον χρόνο –κάτι τέτοιο, εξάλλου, είναι μάλλον ανέφικτο – αλλά σε κάτι αληθινά ουσιαστικό: πώς θα βοηθήσουμε τα κύτταρά μας να παραμείνουν νεανικά, να συνεχίσουν να λειτουργούν δηλαδή, με τους νεανικούς ρυθμούς τους για όσο περισσότερο γίνεται, παρατείνοντας έτσι το προσδόκιμο ζωής με περισσότερη ζωτικότητα και ποιότητα ζωής.

Skin Longevity: Η Νέα Εποχή της Ομορφιάς

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η συναρπαστική, νέα και αισιόδοξη οπτική που προσφέρει η επιστήμη της μακροβιότητας απέναντι στον χρόνο που περνάει, δεν θα μπορούσε να μην αφορά και την beauty industry. Ο χρόνος δεν αντιμετωπίζεται πια ως «εχθρός» της ομορφιάς μας αλλά ως το ανεκτίμητο δώρο που είναι, χωρίς όμως η συμφιλίωση μαζί του να σημαίνει ότι παραδίδουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας άνευ όρων- το αντίθετο! Το άγχος για τα σημάδια που αφήνει στο πέρασμά του έρχεται να αντικαταστήσει η αυτοαγάπη και η αυτοαποδοχή που, μαζί με τις ραγδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις της επιστήμης της μακροβιότητας, οδηγούν σε μια εντελώς διαφορετική, ουσιαστική θεώρηση της αντιγήρανσης.

Για την Estée Lauder το skin longevity δεν είναι μία νέα τάση αλλά κομμάτι του DNA της, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια πρωτοπορεί στην έρευνα για την αποκωδικοποίηση των μηχανισμών γήρανσης της επιδερμίδας αλλά και την ανακάλυψη εκείνων που όχι μόνο επιβραδύνουν αλλά και βοηθούν στην ορατή αναστροφή της γήρανσης – η συνεργασία της με ερευνητές του MIT και του Harvard αλλά και οι 29 κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της παγκοσμίως και η παρουσίασή τους σε περισσότερα από 20 επιστημονικά συνέδρια, αποδεικνύουν την αυθεντία του brand στο skin longevity πέρα από κάθε αμφιβολία. «Η Estée Lauder είναι πρωτοπόρος στην έρευνα του skin longevity για περισσότερα από 15 χρόνια και διαθέτουμε ήδη την τεχνολογία για την αποκάλυψη της ορατής αναστροφής της γήρανσης», δήλωσε ο Justin Boxford, Global Brand President, Estée Lauder και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά κομβική στιγμή για το brand η οποία θα αλλάξει τον κλάδο αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζουμε για τη γήρανση της επιδερμίδας και επαναπροσδιορίζοντας την περιποίησή της στο μέλλον».

SIRTIVITYLP: Η skincare ανακάλυψη από το μέλλον  

Για σχεδόν δύο δεκαετίες η Estée Lauder μελετά τον ρόλο των σιρτουινών στην επιδερμίδα και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον έγκριτα διεθνή συνέδρια Δερματολογίας που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, αποκάλυψε την τελευταία καινοτομία της: μέσω της πρωτοποριακής της έρευνας, κατάφερε να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στη βιολογία της γήρανσης της επιδερμίδας και να αναπτύξει την αποκλειστική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τεχνολογία SIRTIVITY-LP™, η οποία αποδεδειγμένα όχι μόνο επιβραδύνει αλλά βοηθά στην ορατή αναστροφή της γήρανσης της επιδερμίδας. Αυτή ακριβώς η καινοτόμα τεχνολογία πρωταγωνιστεί στη νέα Re-Nutrive Diamond Transformative Brilliance Soft Crème για ορατή αναστροφή της γήρανσης σε μόλις 14 μέρες, μια high-end σύνθεση που έρχεται να επιβεβαιώσει τον ηγετικό ρόλο της Estée Lauder στο βασισμένο στην επιστήμη luxury skincare.

Estée Lauder & Stanford Center: Η Μακροβιότητα στο μικροσκόπιο

Πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση της έρευνας γύρω από την Μακροβιότητα, η Estée Lauder ανακοίνωσε την υποστήριξή της στο Stanford Center on Longevity, ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο για την επιστήμη της  Μακροβιότητας στο Stanford University.

Ως πρώτος υποστηρικτής του νέου Προγράμματος Αισθητικής & Πολιτισμού του Stanford Center on Longevity, η Estée Lauder δεσμεύεται με μία πρώτη τριετή χρηματοδότηση μιας ευρείας γκάμας ερευνητικών δραστηριοτήτων, όπως υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές για το New Map of Life και σε άλλες έρευνες για την κατανόηση της μακροβιότητας και της ζωτικότητας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Stanford Center on Longevity, έναν ηγέτη με κύρος που προάγει την έρευνα για την μακροβιότητα», είπε ο Justin Boxford. «Υποστηρίζοντας το νέο τους Πρόγραμμα Αισθητικής & Πολιτισμού, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων η οποία θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε το μέλλον της αισθητικής και να παρατείνουμε την υγεία της επιδερμίδας».

Το Stanford Center on Longevity στοχεύει στην επιτάχυνση και εφαρμογή επιστημονικών ανακαλύψεων, τεχνολογικών εξελίξεων, πρακτικών συμπεριφοράς και κοινωνικών προτύπων για ένα μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής με υγεία και ποιότητα. «Γνωρίζουμε ότι το να γερνάμε όμορφα σημαίνει και να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Ωστόσο, ελάχιστες έρευνες έχουν εστιάσει στη σύνδεση μεταξύ εμφάνισης και ευεξίας», είπαν η Laura L. Carstensen, Ph.D., Professor of Psychology, o Fairleigh S. Dύνickinson Jr. Professor in Public Policy και Director του Stanford Center για την επιστήμη της Μακροβιότητας. «Το αυξημένο προσδόκιμο ζωής προσφέρει την ευκαιρία να κατανοήσουμε βαθύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν υποκειμενικά τη ζωτικότητα και επικοινωνούν αυτή την εμπειρία στους άλλους. Πιστεύουμε ότι η επιδερμίδα, ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση αυτής της ζωτικότητας. Με την υποστήριξη της Estée Lauder, προσβλέπουμε σε περαιτέρω διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η εμφάνιση και η ορατή υγεία της επιδερμίδας επηρεάζουν την αντίληψη για τη γήρανση».

Longevity Collective: Το επιστημονικό hub της Estée Lauder για την Μακροβιότητα

Η Estée Lauder παρουσιάζει, επίσης, το πρώτο Longevity Collective, μία επίλεκτη ομάδα αξιόλογων ειδικών και παγκοσμίως πρωτοπόρων στην επιστήμη και του longevity και τον σχετικό τρόπο ζωής. Από τον Ιανουάριο του 2024, το Longevity Collective λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο της Estée Lauder, προσφέροντας τις πιο πρόσφατες γνώσεις, ερευνητικές ανακαλύψεις και πόρους συμβάλλοντας στην έρευνα της Estée Lauder γύρω από το skin longevity. Τα μέλη του θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, συνεργασίες με μέσα ενημέρωσης και δημιουργούς περιεχομένου καθώς και στη δημιουργία περιεχομένου για το online hub της Estée Lauder.

Το Longevity Collective απαρτίζεται από την επικεφαλής επιστήμονα της Estée Lauder, Dr. Nadine Pernodet, Senior Vice President, Bioscience, Global R&D, μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων και μακροχρόνιων συνεργατών της Estée Lauder καθώς και την επί σειρά ετών Global Brand Ambassador της Estée Lauder- και μία από τις μακροβιότερες πρέσβειρες στον κλάδο της ομορφιάς- Carolyn Murphy, η οποία θα μοιράζεται μυστικά ομορφιάς, ευεξίας και lifestyle.

Μάθετε τα πάντα για το skin longevity, την έρευνα και τις καινοτομίες της Estée Lauder στην νέα online πλατφόρμα https://www.esteelauder.gr/skin-longevity.