Έχετε φυσικά ίσια μαλλιά, μόλις κάνατε μπούκλες και μετά από λίγο τις βλέπετε να πέφτουν και το styling να πηγαίνει τελικά χαμένο.

Τι γίνεται, όμως, όταν θέλετε να διατηρήσετε τις μπούκλες σας όλη μέρα στη θέση τους;

Τα beach waves είναι μια εύκολη, go-to λύση, για να αποκτήσετε αυτό το «σπαστό» αποτέλεσμα στα μαλλιά, σαν να βγήκατε μόλις από τη θάλασσα, αλλά πλέον, στο TikTok, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο hair trend: τα “utah curls”.

Λειτουργούν σε πολλά μήκη μαλλιών, χαρίζουν κίνηση και προσθέτουν όγκο ακόμη και σε εσάς που έχετε λεπτή τρίχα. Μάθετε περισσότερα στις παρακάτω γραμμές.

Τι είναι τα “utah curls”

Τα “utah curls” είναι χαλαρά beach waves με ίσιες άκρες, που επιτυγχάνονται είτε με εργαλείο για μπούκλες είτε με εργαλείο ισιώματος.

Oι κυματισμοί σχηματίζονται κυρίως στη μέση των μαλλιών -ή και από τη ρίζα μέχρι τη μέση-, ενώ οι άκρες είναι πάντα αυστηρά ίσιες.

Το χτένισμα επινοήθηκε από bloggers και influencers στη Utah της Αμερικής -εξού και το όνομα που του δόθηκε.

Τα καλά νέα είναι ότι τα “utah curls” μπορούν να γίνουν τόσο σε μακριά όσο και σε κοντά μαλλιά που φτάνουν μέχρι και το πηγούνι, οπότε πάμε να δούμε παρακάτω πώς θα τα πετύχετε μόνες σας.

Styling tips

  • Αρχικά, εφαρμόστε σε φρεσκολουσμένα, νωπά μαλλιά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας, πριν τα στεγνώσετε με πιστολάκι, για να τα προστατεύσετε από τη θερμότητα. Εάν θέλετε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, εφαρμόστε τη θερμοπροστασία όταν θα είναι εντελώς στεγνά και πριν χρησιμοποιήσετε το ζεστό εργαλείο για μπούκλες της επιλογής σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα curling iron με περίπου 26mm διάμετρο κι ενσωματωμένο κλιπ που πιάνει την τούφα, για πιο «σφιχτές» μπούκλες είτε ένα curling iron με περίπου 32mm διάμετρο.
  • Εάν διαλέξετε το πρώτο, πάρτε μια μικρή τούφα και ξεκινήστε να δημιουργείτε την μπούκλα από τη ρίζα και προς τα κάτω. Αφήστε την τούφα από το εργαλείο λίγα εκατοστά πιο κάτω από τη ρίζα. Έπειτα, πιάστε ξανά την τούφα από εκεί που την αφήσατε κατεβαίνοντας με το εργαλείο πάλι λίγο πιο κάτω και αφήστε την ξανά. Μόλις φτάσετε στην άκρη της τούφας, σύρετε το curling iron προς τα κάτω με μια κίνηση, χωρίς να τυλίξετε όμως την τούφα, αφού θέλουμε η άκρη να είναι ίσια. Κάντε το ίδιο σε όλα τα μαλλιά.
  • Εάν διαλέξετε το δεύτερο, πιάστε μια μικρή τούφα και ξεκινήστε να την τυλίγετε από το κάτω μέρος της προς τα πάνω, ως τη ρίζα, προσέχοντας η άκρη της να βρίσκεται εκτός του εργαλείου, καθώς τη θέλουμε ίσια. Επαναλάβετε το ίδιο με όλες τις τούφες μέχρι να δημιουργηθούν μπούκλες σε όλα τα μαλλιά σας. Κρατήστε την κάθε τούφα στο curling iron για 2-3 δευτερόλεπτα.
  • Μόλις τελειώσετε, χτενίστε προσεκτικά τις μπούκλες σας με μια φαρδιά χτένα για ένα πιο φυσικό look. Έπειτα, ψεκάστε τα με ένα texture spray για διάρκεια και είστε έτοιμες!