Ως πολυάσχολη μαμά τριών παιδιών, η Jennifer Garner γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πρωινά της είναι απρόβλεπτα.

Μπορεί η οικογενειακή ζωή να είναι απαιτητική, αλλά η διάσημη ηθοποιός φροντίζει να ξεκινάει τη μέρα της με πρόγραμμα προσπαθώντας να μην παρεκκλίνει από τις συνήθειές της.

Η ίδια μίλησε στο SELF και μας κάνει μια… «ξενάγηση» στην πρωινή της ρουτίνα, από το πώς ξυπνάει η ίδια και τα παιδιά της και πώς γυμνάζεται μέχρι τα skincare τελετουργικά της και ποιο προϊόν περιποίησης δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Πώς ξεκινάει τη μέρα της ως γυναίκα…

Η Jennifer Garner ξυπνάει περίπου στις 5 το πρωί και εξομολογείται στη συνέντευξή της ότι κάποιες φορές πατάει το snooze στο ξυπνητήρι μέχρι τις 5:15.

Πίνει λίγο καφέ, βγάζει τον σκύλο βόλτα, ταΐζει τη γάτα και μετά κάνει την πρωινή της γυμναστική -συγκεκριμένα, ακολουθεί το πρόγραμμα The Limit, που προσφέρει συνεδρίες χορού, HIIT και Toning- μέσω Zoom είτε μόνη της είτε σε τάξη.

«Το πρωί, μου αρέσει να βάζω το σώμα μου σε μια δοκιμασία. Αυτός είναι συνήθως ο τρόπος με τον οποίο ξεκινώ τη μέρα μου, εκτός αν έχω πάρει την απόφαση ότι δε θα γυμναστώ. Εάν έχω στο μυαλό μου ότι πρόκειται να κάνω προπόνηση και δεν την κάνω για οποιοδήποτε λόγο, μετά αισθάνομαι όλη τη μέρα off» περιγράφει η ηθοποιός στη συνέντευξή της.

…και ως μαμά

Η αγαπημένη ηθοποιός ξυπνάει τα παιδιά της με αγκαλιές, ακόμη και τα δύο πιο μεγάλα που είναι 18 και 15.

«Θα πάω στα υπνοδωμάτιά τους και θα τα ξυπνήσω. Το ένα από αυτά είναι πάντα βιαστικό και του δίνω φαγητό στον δρόμο για το λεωφορείο. Και ο γιος μου, που ξυπνάει νωρίς, κατεβαίνει κάτω και κάθεται μαζί μου για ένα λεπτό. Μετά τους πηγαίνω η ίδια στο σχολείο ή τους συνοδεύω μέχρι το σχολικό» εκμυστηρεύεται η Jennifer Garner.

Η αντηλιακή προστασία είναι το Α και το Ω για εκείνη

Η ηθοποιός ακολουθεί μια μινιμαλιστική πρωινή ρουτίνα με καθαρισμό και ενυδάτωση, ενώ με κάθε ευκαιρία μιλάει για το προϊόν που δεν αποχωρίζεται ποτέ -και μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο.

«Αν, όταν ήσασταν νέοι, μπορούσατε να δείτε πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος μελλοντικά στο δέρμα σας, τότε θα φορούσατε αντηλιακό καθημερινά. Τώρα είμαι 52, οι φίλοι μου είναι όλοι μεταξύ 50-60 ετών και θα σας εκμυστηρευτώ ότι όσοι από εμάς το φορούσαμε όταν ήμασταν νεότεροι, είμαστε πολύ ευγνώμονες τώρα» παραδέχεται η Jennifer Garner.

Η ηθοποιός άρχισε να παίρνει στα σοβαρά την αντηλιακή προστασία, όταν συνειδητοποίησε ότι ο ήλιος δε βλάπτει την επιδερμίδα μόνο όταν είμαστε έξω, αλλά παντού -ακόμη και στο αυτοκίνητο-, και όταν παρατήρησε μερικές κηλίδες στο πρόσωπό της -στη γραμμή της γνάθου και κάτω από τα ζυγωματικά- και μέλασμα, το οποίο δεν ήταν ορμονικό.

«Η ηλιακή βλάβη καταφέρνει δύο πράγματα: δε σας κολακεύει όσο γερνάτε και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του δέρματος» τονίζει.

Εκτός από την αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο, εξίσου σημαντική είναι και η προστασία του σώματος από τον ήλιο.

«Ψεκάζω το σώμα μου με ένα αντηλιακό mist -εννοείται από Neutrogena- που απορροφάται γρήγορα. Δεν αφήνει κανένα ίχνος στα ρούχα, κάτι που φυσικά εκτιμώ πολύ» εξηγεί η ηθοποιός και προσθέτει ότι δε βάφεται πολύ, φοράει μόνο το bronzer της, λίγο concealer, ρουζ, φτιάχνει τα φρύδια της με ένα μολύβι φρυδιών και εφαρμόζει ένα lip stain στα χείλη.