Τώρα τα μπράουνι δεν είναι ενοχή! Μπορείτε να τα συνδυάσετε και με σπιτικό παγωτό.
Υγιεινό σοκολατένιο μπράουνι με φυστικοβούτυρο και πρωτεΐνη
Αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό αλλά δεν θέλετε να χαλάσετε τη διατροφή σας, τα υγιεινά μπράουνι είναι μια λαχταριστή επιλογή, που θα σας γεμίσει με ενέργεια και ευχαρίστηση. Η συγκεκριμένη συνταγή για μπράουνι περιέχει και πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να σας αφήνει για περισσότερες ώρες χορτάτο.
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 2/3 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο soft (το οποίο χωρίζετε σε τρία μέρη)
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 συσκευασία στιγμιαίο μείγμα για πουτίγκα σοκολάτας
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 1/2 φλιτζάνια βρώμη (rolled oats)
- 1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφετε ελαφρώς ένα μικρό ταψί 18 χ 28 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος.
Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το γάλα, το γιαούρτι, 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο, τα αυγά, το μείγμα για πουτίγκα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο
Προσθέτετε τη βρώμη και τις σοκολατένιες σταγόνες στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Βήμα 4ο
Ζεσταίνετε για περίπου 1 λεπτό το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να γίνει ρευστό.
Βήμα 5ο
Περιχύστε το φυστικοβούτυρο ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα βρώμης και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο για 35 με 45 λεπτά. Εισάγετε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Βήμα 6ο
Μεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.