Τα hair trends εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο δίνοντάς μας αστείρευτη έμπνευση για τα καλοκαιρινά χτενίσματα που θα κάνουμε στις διακοπές ή ακόμη και στην πόλη. Κάποια από αυτά, όμως, είναι πιο απαιτητικά και μπορούν να μας δυσκολέψουν στο styling. Τα “nirvana waves” είναι το πιο hot hairstyle αυτήν τη στιγμή και ήρθε για να μείνει όλο το καλοκαίρι, και να μας χαρίσει τις πιο ανέμελες και ανεπιτήδευτες εμφανίσεις. Θα χρειαστεί μόλις λίγο από τον χρόνο σας, ενώ ο βαθμός δυσκολίας του είναι 0!

Τι είναι τα “nirvana waves”

Ο όρος “nirvana waves” επινοήθηκε από τη celebrity hairstylist και ambassador της ghd, Samantha Cusick, κι έχει να κάνει με τους χαλαρούς και φυσικούς κυματισμούς στα μαλλιά. Λιγότερο τέλεια από τα beach waves αλλά πιο στιλιζαρισμένα από τα φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά, τα “nirvana waves” είναι απλά και εντυπωσιακά.

«Το στιλ δεν είναι παρά χαλαρό, σούπερ cool κι ελαφρώς ατημέλητο. Έχει να κάνει με το να «αγκαλιάσετε» την φυσική υφή των μαλλιών σας και να την αναδείξετε στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις.» εξηγεί η hairstylist. Αξίζει να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι τα “nirvana waves” είναι ιδανικά για κάθε τύπο μαλλιών, οπότε μπορείτε να τα δοκιμάσετε ακόμη κι εσείς που έχετε ίσια μαλλιά.

Πώς θα τα πετύχετε

Για να πετύχετε τα “nirvana waves”, θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές στα προϊόντα μαλλιών που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε -για παράδειγμα, αντικαταστήστε τη μους σας με με έναν πιο λεπτόρρευστο αφρό για τα μαλλιά. Εφαρμόστε τον αφρό σε νωπά μαλλιά και δουλέψτε τον με τα δάχτυλά σας αφήνοντας τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά ή απλώς στεγνώστε τα με πιστολάκι αφού εφαρμόσατε τον αφρό, για να πετύχετε σούπερ όγκο.

Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για μπούκλες, για να δημιουργήσετε χαλαρούς κυματισμούς στα μαλλιά σας -πιάστε τυχαίες τούφες από διάφορα σημεία των μαλλιών, για να έχετε ένα πιο messy και φυσικό αποτέλεσμα. Το χτένισμά σας δε χρειάζεται να είναι τέλειο, αλλά πιο au naturel -αυτή είναι η μαγεία των “nirvana waves”. Ολοκληρώστε με λακ και είστε έτοιμες!