Μεσογειακή σαλάτα με κινόα
Η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
- 1 κούπα κινόα
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1 κούπα αγγούρι ψιλοκομμένη
- Μισό κόκκινο κρεμμύδι
- 3/4 κούπας ελιές
- 3/4 κούπας θρυμματισμένη φέτα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κούπα ρόκα
- Φρέσκος βασιλικός και ρίγανη
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μέλι
- 3/4 κ.γ. Μουστάρδα ντιζόν
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ξεκινήστε βράζοντας την κινόα, αφού πρώτα την ξεπλύνετε σε ένα σουρωτήρι. Για κάθε κούπα κινόα προσθέστε 1 3/4 κούπες νερό και βράστε σε μια κατσαρόλα. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 12 με 15 λεπτά μέχρι το νερό να απορροφηθεί. Παράλληλα κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και ψήστε τα στο φούρνο στους 120°C για 20 λεπτά.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια ετοιμάστε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 3ο
Κόψτε τις ελιές στη μέση και στη συνέχεια βάλτε σε ένα μπολ όλα σας τα υλικά και από πάνω περιχύστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.