Η απολέπιση είναι απαραίτητη όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει βελούδινη επιδερμίδα (ειδικά εάν κάνετε self tan, είναι απολύτως απαραίτητο βήμα για ομοιόμορφο μπρονζέ χρώμα). Αν δεν έχετε body scrub στο μπάνιο σας ή, απλά, αν αγαπάτε τις φυσικές συνταγές ομορφιάς, ρίξτε μια ματιά στις 3 πιο αγαπημένες μας συνταγές που ακολουθούν για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας απολεπιστικό σώματος -η επιδερμίδα σας θα το λατρέψει!

Με καφέ

Το συγκεκριμένο body scrub εκτός από την τέλεια απολέπιση που κάνει, μυρίζει κι εκπληκτικά -προτιμήστε το για την πρωινή σας ρουτίνα, καθώς το άρωμα του καφέ θα σας ξυπνήσει αμέσως. Το coffee scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, λειαίνει και συσφίγγει την επιδερμίδα, ενώ συνδυάζοντάς το με το μέλι θα ενισχύσετε και την ενυδάτωση του δέρματός σας. Είναι μια οικονομική επιλογή, εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για σώμα αλλά και για πρόσωπο.

Υλικά:

  • 3 κ. σ. από υπολείμματα καφέ εσπρέσο (αφού έχετε φτιάξει τον καφέ σας) -για πιο hardcore απολέπιση, χρησιμοποιήστε 4 κουταλιές
  • 5 κ. σ. μέλι

Βάλτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Εάν δείτε πως το μείγμα σας είναι αρκετά πηκτό, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο για να το αραιώσετε. Μόλις το scrub σας είναι έτοιμο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε βρεγμένο δέρμα κάνοντας απαλό μασάζ για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε το σώμα σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε την επιδερμίδα σας ταμποναριστά με μια απαλή πετσέτα.

Με βρώμη

Η βρώμη είναι καταπραϋντική και πλούσια σε φυσικούς πολυσακχαρίτες, οι οποίοι δεσμεύουν την υγρασία στο δέρμα και σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ που «κλειδώνει» την ενυδάτωση. Συνδυάστε τη με το ελαιόλαδο, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό συστατικό.

Υλικά:

  • 1 κούπα βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Ανακατέψτε τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέστε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας – δοκιμάστε το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ που ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Μόλις τελειώσετε το ντους, απλώστε το scrub σε όλο το σώμα κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το σώμα με χλιαρό νερό αφήνοντας λίγο από το έλαιο να παραμείνει στην επιδερμίδα για θρέψη κι ενυδάτωση. Εάν σας περίσσεψε αρκετή ποσότητα scrub, αποθηκεύστε το στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια βασική πηγή προβιοτικών και πρωτεΐνης, για αυτό και χρησιμοποιείται και για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το body scrub με γιαούρτι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή και να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί και ως ενυδατική μάσκα και να μείνει στο πρόσωπο για 15 λεπτά.

Υλικά:

  • 3 κ. σ. γιαούρτι
  • 2 κ. σ. βρώμη
  • 1 κ. σ. μέλι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, απλώστε το στο σώμα και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για δύο λεπτά. Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά και αφαιρέστε το με μια υγρή, καθαρή πετσέτα.