Το γαλλικό μανικιούρ βρίσκεται για άλλη μια φορά ανάμεσα στα hot trends της σεζόν, αυτή τη φορά με μια αλλιώτικη βερσιόν του: ο λόγος για το american french mani, το «αμερικάνικο γαλλικό», που ήρθε για να μείνει και να σας δώσει ακόμη μία επιλογή αν είστε λάτρης του συγκεκριμένου στιλ μανικιούρ.

Τι είναι το αμερικάνικο γαλλικό

Σύμφωνα με τη global lead educator της Essie, Rita Remark, το αμερικάνικο γαλλικό είναι πολύ πιο διακριτικό και αχνό συγκριτικά με το κλασικό γαλλικό. Η βάση του νυχιού βάφεται με μια πολύ πιο διάφανη και καθαρή ροζ απόχρωση, που μιμείται τον φυσικό τόνο των νυχιών, ενώ η γραμμή γίνεται με ένα υπόλευκο χρώμα. Η συγκεκριμένη τεχνική -οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες τοποθετώντας την κάπου στη δεκαετία του 1930- δημιουργεί ένα πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα στα νύχια και πολλές γυναίκες στην Αμερική την προτιμούν αντί για το κλασικό γαλλικό με την έντονη λευκή γραμμή και τη γαλακτερή βάση.

Πώς θα το πετύχετε μόνες σας

Για να αποκτήσετε το δικό σας αμερικάνικο μανικιούρ, η τεχνική που θα εφαρμόσετε είναι εξίσου σημαντική με τις αποχρώσεις των βερνικιών που θα χρησιμοποιήσετε.

  • Αρχικά, ξεκινήστε λιμάροντας τα νύχια και δίνοντάς τους το σχήμα και το μήκος που επιθυμείτε.
  • Έπειτα, εφαρμόστε μία ή δύο στρώσεις ενός πολύ απαλού ροζ χρώματος σε όλα τα νύχια και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν πολύ καλά. Φροντίστε η απόχρωση να κάνει match με το φυσικό χρώμα των νυχιών σας.
  • Στη συνέχεια, δημιουργήστε τις γραμμές του αμερικάνικου γαλλικού σας με την πιο απαλή λευκή απόχρωση που θα βρείτε -προτιμήστε ένα ημιδιάφανο λευκό και όχι κάποιο πολύ έντονο. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν οι γραμμές και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  • Ολοκληρώστε το αμερικάνικο γαλλικό σας εφαρμόζοντας μία στρώση από ένα λαμπερό top coat σε όλα τα νύχια, για να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα και να χαρίσετε λάμψη στο mani σας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη | , (@_nailkorner_)

Αν και η Rita Remark λατρεύει τη μίνιμαλ εμφάνιση αυτού του μανικιούρ χωρίς κάποιο συγκεκριμένο φινίρισμα ή σχέδιο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό κι ενδιαφέρον. «Θα φαινόταν υπέροχο με λίγο glitter ή σκόνη chrome από πάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε αυτοκόλλητα νυχιών, όπως καρδιές, αστέρια ή από ένα στρας σε κάθε νύχι, για να πετύχετε ένα απλό αλλά άκρως εντυπωσιακό nail look.» προτείνει η ίδια.