Συμιακό γαριδάκι
Το συμιακό γαριδάκι είναι ένα από 4 είδη γαρίδας που κυκλοφορούν στις ελληνικές θάλασσες. Τη συναντάμε στα παράλια της Σύμης.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο συμιακό γαριδάκι
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ξεπλένουμε καλά το γαριδάκι με άφθονο νερό (ιδανικά, θαλασσινό, αλλιώς με απλό νερό βρύσης) και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το γαριδάκι και το τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα.
Βήμα 3ο
Σβήνουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε το γαριδάκι στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μυστικό
Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πράσινη πιπεριά.