Μεγάλα ή μικρά; Κλασικά ή σπορ; Τι ρολόγια θα φορεθούν το 2024 και πώς διαγράφεται το τοπίο της παγκόσμιας σχετικής βιομηχανίας; Τι θαυμάσαμε, τι ζηλέψαμε και τι αποκομίσαμε από τη σπουδαία γιορτή της ωρολογοποιίας αυτής της χρονιάς;

Κάθε άνοιξη, τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, ένα είναι το μεγάλο γεγονός του κόσμου της ωρολογοποιίας. Το περίφημο Σαλόνι της Γενεύης, η Watches & Wonders, όπως έχει ονομαστεί. Επί μία εβδομάδα τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Ολόκληρη η πόλη της Γενεύης κινείται στους ρυθμούς του Σαλονιού, με δρώμενα, εκδηλώσεις και παράλληλες εκθέσεις παντού. Το Sixty ήταν φυσικά εκεί.

Η Watches & Wonders είναι ένα ετήσιο ραντεβού που όλοι αναμένουν με ανυπομονησία και περιέργεια για να δουν από κοντά ό,τι καινούριο έχουν σκαρφιστεί οι εταιρείες ρολογιών και οι άνθρωποί τους: τεχνολογικές καινοτομίες, παγκόσμιες πρωτοτυπίες και ρεκόρ, συλλεκτικές εκδόσεις, δημιουργίες υψηλής καλλιτεχνικής αξίας αλλά και ρολόγια πιο βατά και ευκολοφόρετα, για τους «κοινούς θνητούς».

Η φετινή διοργάνωση ήταν η πιο «πλούσια» με περισσότερες μάρκες από κάθε άλλη χρονιά, 54 στον αριθμό. Σε πλήρη απαρτία ο Όμιλος Richemont (Α. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Cartier, Hermès, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Roger Dubuis, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin και Van Cleef & Arpels) καθώς και κορυφαία ονόματα προερχόμενα από την πλέον αποθανούσα Baselworld (Rolex, Patek Philippe, Chopard, Grand Seiko, Τudor, Chanel, Hublot, TAG Heuer, Oris, Bell & Ross και Zenith).

Στις σελίδες του δεύτερου τεύχους του Sixty:

  • Παρουσιάζουμε τις ωραιότερες δημιουργίες των μεγάλων οίκων που έκαναν πρεμιέρα στην Watches & Wonders της Γενεύης αλλά και έξω από αυτή, με κορυφαίες τις τέσσερις παγκόσμιες πρωτοτυπίες των Bulgari, Piaget, Vacheron Constantin και IWC.
  • Προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με χρονομέτρη την Omega και συνομιλούμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρέιναλντ Έσλιμαν.
  • Ταξιδεύουμε πίσω στο παρελθόν και στην ιστορία του Rolex GMT-Master II.
  • Εξερευνούμε τον υποβρύχιο κόσμο των σπηλαίων, ανακαλύπτουμε τα πρώτα ιστορικά μοντέλα για τον βυθό και παρουσιάζουμε τα κορυφαία καταδυτικά ρολόγια της αγοράς.
  • Συναντούμε πρόσωπα με κύρος και άποψη που μας μιλούν για τα αγαπημένα τους ρολόγια.
  • Θαυμάζουμε τις ωραιότερες καλλιτεχνικές δημιουργίες διάσημων οίκων.
  • Ανατρέχουμε στο παρελθόν και επιστρέφουμε στο μέλλον με εμβληματικά ρολόγια.

Αυτά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα επίκαιρα θέματα από το γοητευτικό σύμπαν των ρολογιών. Ελπίζουμε να γεμίσουμε τον χρόνο σας με όμορφες εικόνες.

Το περιοδικό SIXTY κυκλοφορεί με το Βήμα την Κυριακή 9 Ιουνίου.