Οι γήινες αποχρώσεις στο μανικιούρ είναι ιδανικές για κάθε περίσταση. Είτε πρόκειται για μια καθημερινή εμφάνιση στο γραφείο ή ένα επίσημο event (όπως ένας γάμος) είτε για τις διακοπές σας, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα nude mani.

Φέτος θα δείτε μια νέα τάση στο καλοκαιρινό μανικιούρ, που οι nail experts χαρακτηρίζουν ως χαμηλών τόνων και άκρως κομψή, ενώ διαφέρει πολύ από τα παστέλ και neon χρώματα που βλέπουμε συνεχώς την καλοκαιρινή σεζόν: τα chantilly nails.

Εάν σας αρέσουν τα μίνιμαλ μανικιούρ, αυτό το nail trend είναι ιδανικό για εσάς και παρακάτω θα μάθετε τα πάντα -plus, είναι πανεύκολο να το δημιουργήσετε και μόνες σας!

Τι είναι τα “chantilly nails”

Τα “chantilly nails” γιορτάζουν το μινιμαλιστικό κι εκλεπτυσμένο στιλ. Τα νύχια βάφονται σε μια καθαρή κρεμ απόχρωση με πολύ διακριτικό κίτρινο υποτόνο.

Πολλοί παρομοιάζουν την τάση με τα buttermilk νύχια, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά, σύμφωνα με τους nail artists. Τα “buttermilk nails” έχουν πολύ περισσότερο κίτρινο μέσα τους, με αποτέλεσμα πολλοί να νομίζουν ότι πρόκειται για μια παστέλ κίτρινη απόχρωση, ενώ τα “chantilly nails” έχουν απλώς έναν ελαφρύ κίτρινο υποτόνο, που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και φωτεινό το κρεμ χρώμα.

Επίσης, το κρεμ αναδεικνύει υπέροχα τη μαυρισμένη επιδερμίδα, οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την τάση.

Σύμφωνα με τη nail expert, Lynn Mason, η τάση των “chantilly nails” αποδεικνύει ότι η “clean girl” αισθητική που ήταν τεράστια τάση όλο το 2023 θα παραμείνει στο προσκήνιο και φέτος. Ναι, τα υγιή, φυσικά νύχια και η “less is more” προσέγγιση θα έχουν την τιμητική τους και το 2024.

Πώς θα τα πετύχετε μόνες σας

Εάν θέλετε να πετύχετε κι εσείς τα “chantilly nails”, είναι πανεύκολο, αφού δε θα χρειαστείτε ούτε πολλά εργαλεία αλλά ούτε και πολλά βερνίκια νυχιών.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το ιδανικό για εσάς κρεμ, που θα ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας σας. Ξεκινήστε λιμάροντας τα νύχια σας, για να τους δώσετε όποιο σχήμα θέλετε.

Σύμφωνα με τη Lynn Mason, σημαντική είναι η καλή προετοιμασία των νυχιών σας, γι’ αυτό μετά το σχήμα, φροντίστε να αφαιρέσετε τα πετσάκια σας.

Έπειτα, εφαρμόστε μία στρώση από ένα διάφανο base coat και μόλις στεγνώσει, περάστε δύο στρώσεις από το κρεμ βερνίκι νυχιών σας -περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η πρώτη στρώση και μετά προχωρήστε στην επόμενη.

Ολοκληρώστε με ένα λαμπερό top coat και μόλις στεγνώσει εφαρμόστε λίγο έλαιο για τα πετσάκια, για να τα θρέψετε. Τα “chantilly nails” σας είναι έτοιμα!