Σάλτσα ντομάτας
Κλασική συνταγή με άρωμα βασιλικού για τα μακαρόνια ή την πίτσα σας.
ΘΕΡΜΙΔΕΣ52
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή ½ κύβο ζωμού θρυμματισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτός
- λίγα φύλλα βασιλικού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τη σκελίδα σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Βήμα 2ο
Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό λαχανικών σε σκόνη, τον πολτό ντομάτας και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήστε το να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 3ο
Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε τα στη σάλτσα. Βάλτε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι 350 ml.