Το δεύτερο τεύχος του «Wine Guru» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου αγκαλιάζει τον κάθε «guru» από το αμπέλι, την παραγωγή, το οινοποιείο, το εστιατόριο και το μπαρ. Μαζί τους περιηγούμαστε στο μαγικό κόσμο του κρασιού και μπαίνουμε στο περιπετειώδες spirit των αποσταγμάτων, καθόμαστε γύρω από τραπέζια και μυρίζουμε τα πιο ακαταμάχητα ροζέ, κάνουμε crash test στα Ασύρτικα της Σαντορίνης και της υπόλοιπης Ελλάδας, ταξιδεύουμε στον τροπικό κύκλο του ρουμιού και ανακαλύπτουμε γουλιά γουλιά τη μαγεία των καπνιστών ποτών.
Βρισκόμαστε τετ-α-τετ με τον Γιάννη Στάνκογλου και συζητάμε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, γνωρίζουμε από κοντά τον Γιώργο Δ. Ζερβογιάννη, τον καλύτερο Έλληνα Sommelier για το 2024, και εντοπίζουμε μιλώντας με καταξιωμένους, παγκόσμιας φήμης gurus νέες τάσεις ή παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία.
Και όλα αυτά αποτελούν μόνο ένα κομμάτι αυτών που θέλουμε να μοιραστούμε, καθώς διατηρούνται στο προσκήνιο οι ελληνικές ποικιλίες, όπως το «Λιοντάρι της Νεμέας» και η «Σταχτοπούτα» των ελληνικών οίνων και τιμώνται τα εγχώρια φρεσκαρισμένα αποστάγματα.
Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας την πιο όμορφη περίοδο, το Πάσχα, καταγράφοντας τα ιδανικά ζευγαρώματα για το τραπέζι της Λαμπρής και μετά το καλωσόρισμα του καλοκαιριού που μας βρίσκει στις αυλές και στους κήπους να φτιάχνουμε, εύκολα, δροσερά και λαχταριστά κοκτέιλ.
Για όσους, δε, θέλουν να προγραμματίσουν μια μοναδική εξόρμηση, πετάμε για Μπολόνια και Τόκιο και σε εκείνους προτιμούν να περάσουν καλά στα πάτρια εδάφη επιφυλάσσουμε τις πιο ενημερωμένες προτάσεις για εστιατόρια με αξιοζήλευτες λίστες κρασιών ή ανατρεπτικά cocktail pairing, ενώ για το τέλος αφήνουμε κάτι διαφορετικό: τα μπαρ που ανακατεύουν στο shaker αρωματικό espresso και δυνατά spirits.
Ένα τεύχος γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα το διαβάζετε ξανά και ξανά και μέσα από τις σελίδες του θα εξοπλίσετε τη φαρέτρα σας με μια μεγάλη λίστα από κρασιά και αποστάγματα για να απολαύσετε κάθε στιγμή του καλοκαιρού.