Tacos με γαρίδες και αβοκάντο
Αν δεν είστε φαν του καυτερού φαγητού, μπορείτε να παραλείψετε το μπούκοβο και το ταμπάσκο.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ353
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ25 λεπτά
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Λίγη σάλτσα ταμπάσκο
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 8 τορτίγιες
- ½ μαρούλι iceberg, τεμαχισμένο
- 12 φετες αβοκάντο
- 200ml sour cream
- 200ml σάλτσα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε το λάδι, το χυμό λεμονιού ή λάιμ, το σκόρδο, το τσίλι και το ταμπάσκο. Ανακατέψτε τις γαρίδες και αφήστε τις στην άκρη για 5 λεπτά.
Βήμα 2ο
Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε τις γαρίδες με τη μαρινάδα.
Βήμα 3ο
Συναρμολογήστε τα τακος σας. Βάλτε μια κουταλιά γαρίδες σε κάθε ζεστή τορτίγια, 3 φέτες αβοκάντο. μαρούλι και sour cream και σάλτσα.