Μαρμελάδα ανανά
Μπορείτε να απολαύσετε τη μαρμελάδα πάνω σε κρακεράκια με τυρί κρέμα ή να τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση σε κέικ.
ΜΕΡΙΔΕΣ2
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα
Υλικά
- 725 γρ. ανανά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπήστε λίγο τον ανανά στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει κομματάκι, αλλά να μην πολτοποιηθεί.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τον ανανά σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα συστατικά. Φέρτε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά. Μη σκεπάσετε την κατσαρόλα.
Βήμα 3ο
Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 30-40 λεπτά ή μέχρι η μαρμελάδα να πήξει. Αφήστε τη να κρυώσει και μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο. Φυλάξτε τη στο ψυγείο.