Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα
Σερβίρετε αυτή την αλμυρή τάρτα για δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό στο δείπνο σας.
Υλικά
- 450 γρ. σπαράγγια
- 1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας, αποψυγμένο
- 225 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κρέμα βαλσάμικου
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 8 φλιτζάνια νερό να βράζουν. Ανακατέψτε 2 κουταλιές αλάτι και προσθέστε τα σπαράγγια. Βράστε τα για 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 2ο
Στραγγίστε τα σπαράγγια και μεταφέρετε αμέσως σε παγωμένο νερό. Σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3ο
Ανοίξτε τη σφολιάτα και τοποθετήστε την σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε την σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Μεταφέρετε τη σφολιάτα στη λαμαρίνα ψησίματος. Τρυπήστε τη σφολιάτα παντού με ένα πιρούνι. Ψήστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και μεταφέρετε τη σφολιάτα σε μια σχάρα για να κρυώσει λίγο.
Βήμα 4ο
Σκίστε τη μοτσαρέλα σε μικρότερα κομμάτια και τοποθετήστε το σε όλη τη σφολιάτα, αφήνοντας λίγο ακάλυπτο περιθώριο σε όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σπαράγγια πάνω στη ζύμη. Αλείψτε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα. Ψήστε για 15 έως 18 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και η σφολιάτα να γίνει τραγανή
Βήμα 5ο
Αφαιρέστε από το φούρνο και περιχύστε με λίγο βαλσάμικο, κόψτε σε 9 φέτες και σερβίρετε.