Γαρίδες tempura
Tempura ή τεμπούρα ονομάζεται η γιαπωνέζικη τεχνική τηγανίσματος - κουρκουτιού που το χρησιμοποιείτε τόσο σε θαλασσινά όσο και λαχανικά.
Υλικά
- 20-25 γαρίδες, ξεφλουδισμένες (κρατήστε την ουρά τους) και καθαρισμένες
- Λάδι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζανιού κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 1,25 φλιτζάνι παγωμένο νερό ή παγωμένη σόδα
- Τσίλι ή σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Αφού καθαρίσετε καλά τις γαρίδες, χτυπήστε το αυγό με το παγωμένο νερό σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ανακατέψτε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Βήμα 2ο
Ρίξτε το αλεύρι με το κορν φλάουρ στο μείγμα με το αυγό και το νερό και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το μείγμα σε παγόλουτρο μέχρι να είστε έτοιμοι να τηγανίσετε τις γαρίδες σας.
Βήμα 3ο
Βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει τους 180°C.
Βήμα 4ο
Πασπαλίστε ελαφρά τις γαρίδες με αλεύρι και τινάξτε τις. Βουτήξτε μία-μία τις γαρίδες στο κουρκούτι και βάλτε τις προσεκτικά στο τηγάνι (όχι περισσότερες από 3-4 τη φορά, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού) για 2 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 5ο
Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήστε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 6ο
Σερβίρετε με τσίλι σως ή σάλτσα σόγιας.