Me-time χωρίς μάσκα προσώπου… δεν γίνεται! Και επειδή το Σαββατοκύριακο είναι εδώ, για εσάς που θέλετε να φροντίσετε την επιδερμίδα σας με μια “συνταγή” από τα χεράκια σας, συγκεντρώσαμε εδώ τρεις από τις αγαπημένες μας DIY μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Ακολουθούν 3 εύκολες συνταγές για μάσκες προσώπου από τα χεράκια σας και εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε save αυτό το άρθρο, να επιλέξετε τη μάσκα που απαντά στις ανάγκες της επιδερμίδας σας αυτή τη στιγμή και να απολαύσετε τη φροντίδα της φύσης!
Για ενυδάτωση & θρέψη
Θα χρειαστείτε:
- μισό αβοκάντο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- μια χούφτα βρώμη
Ναι, ξέρουμε τι σκέφτεστε. Φαίνεται σαν πρωινό και, πράγματι, είναι τροφή για την επιδερμίδα. Το αβοκάντο και η βρώμη επανορθώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό κι ενυδατώνουν. Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό υγραντικό συστατικό, που σημαίνει ότι βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την υγρασία της ενώ βελτιώνει και την υφή της.
“Αντίδοτο” στη λιπαρότητα
Θα χρειαστείτε:
- μισό αβοκάντο
- 1/4 αγγούρι, λιωμένο στο μπλέντερ
Αυτή είναι μια σούπερ «δροσερή» μάσκα που θα αφήσει το δέρμα καθαρό και φρέσκο. Το αγγούρι περιέχει κυρίως νερό το οποίο ενυδατώνει εντατικά την επιδερμίδα, αλλά περιέχει επίσης βιταμίνη C που καταπολεμά τις ατέλειες. Όσο για το αβοκάντο; Εκτός από το να ενυδατώνει και να ρυθμίζει τον επιδερμιδικό φραγμό, ρυθμίζει έξυπνα την παραγωγή ελαίων στο δέρμα και είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ που βοηθά στη μείωση τυχόν φλεγμονών.
Καθαρισμός και ενυδάτωση
Θα χρειαστείτε:
- 6 κουταλιές του γλυκού ροζ άργιλο
- 2 κουταλιές του γλυκού χυμό αλόη
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- πολύ λίγο εμφιαλωμένο νερό
Αυτή η αναζωογονητική μάσκα προσώπου συνδυάζει ροζ άργιλο, που απομακρύνει πολύ ευγενικά ρύπους και σμήγμα από την επιδερμίδα, χυμό αλόης που είναι γνωστός για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες και μέλι που προσφέρει θρέψη και αντιφλεγμονώδη δράση – ιδανική για να ξεκουράσετε και να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας.
Safety tip: Όταν φτιάχνουμε DIY μάσκες στο σπίτι τις δοκιμάζουμε πρώτα σε ένα σημείο του δέρματός μας, π.χ. στο χέρι για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε αλλεργία σε κάποιο συστατικό. Αποφεύγουμε την επαφή με τα μάτια, γιατί μπορεί να ερεθιστούν.