Καπνιστός σολομός με τσίλι και λάιμ
Μπορείτε να το απολαύσετε πάνω σε αβοκάντο τοστ.
ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΘΕΡΜΙΔΕΣ196
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 400γρ. καπνιστό σολομό
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα κομμένα σε κύβους
- ½ αγγούρι, χωρίς σπόρους, σε κύβους
- Μια χούφτα φύλλα κόλιανδρου
- Λίγη ζάχαρη
- 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 2 λάιμ
- 4 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το τσίλι, το λάιμ, το λάδι και τη σόγια σε ένα μπολ για να φτιάξετε το ντρέσινγκ. Όση περισσότερη ώρα το αφήσετε στο ψυγείο τόσο πιο καυτερό θα γίνει.
Βήμα 2ο
Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τον σολομό σε πιάτα - υπολογίστε περίπου 3 φέτες ανά άτομο. Ανακατέψτε το αβοκάντο, το αγγούρι και τον κόλιανδρο και, στη συνέχεια, σκορπίστε τα από πάνω. Ρίξτε λίγο από το ντρέσινγκ και σερβίρετε.