Κουνουπίδι σοφιγάδα
Συνοδεύουμε το κουνουπίδι σοφιγάδα με ψωμένιο λευκό ταραμά. Στη Ζάκυνθο παραδοσιακά σερβίρουν αυτήν τη συνταγή και με χάβαρα (οστρακοειδή) αχνιστά.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ55 λεπτά
Υλικά
- 1 κουνουπίδι σε κομμάτια
- 200 γρ. ζωμό λαχανικών
- 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 80 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
- 150 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 2 γρ. κύμινο
- 4 γρ. καπνιστή πάπρικα
- 10 γρ. φύλλα δυόσμου
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
- 10 γρ. φύλλα κόλιανδρου
- 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το ζωμό.
Βήμα 2ο
Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν ελαφρώς τα υγρά της σάλτσας.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει και να μαλακώσει ελαφρώς το κουνουπίδι.
Βήμα 4ο
Τέλος, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμε. Κρ.Κ.