Μεξικάνικη σαλάτα
Ψάχνετε για ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά; Δοκιμάστε αυτή τη μεξικάνικη σαλάτα με κινόα, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο. Αν είστε τολμηροί μπορείτε να προσθέσετε και μάνγκο!
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ428
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα
- 450 γρ. μαύρα φασόλια
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα και 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προεραιτικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ντρέσινκ, βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λάιμ, το μέλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ και αναμείξτε.
Βήμα 2ο
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα υλικά της βάσης, πασπαλίστε με κόλιανδρο ή μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε ελαφρά.
Βήμα 3ο
Ό,τι περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.