Σαλάτα στο βάζο
Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες
ΜΕΡΙΔΕΣ1
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
- 50 γρ. πλιγούρι
- ½ μέτριο καρότο
- ½ κίτρινη πιπεριά
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε το πλιγούρι με νερό σε αναλογία 1 προς 3, για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και, μόλις κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη σκόνη αμυγδάλου, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το πλιγούρι.
Βήμα 3ο
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
Βήμα 4ο
Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το απολαύσουμε. Διατηρείται έως και δύο ημέρες στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Πριν το ανοίξουμε, το κουνάμε γερά, να ανακατευτούν τα υλικά μας.