Σάλτσα για πίτσα
Φτιάξτε τη δική σας υγιεινή πίτσα με αυτή την εύκολη σπιτική σάλτσα.
ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΘΕΡΜΙΔΕΣ120
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ55 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 χοντρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κ.σ. ντοματοπολτός
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 μικρό μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι για 12-15 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο.
Βήμα 2ο
Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και πολτοποιήστε τις μαζί με τη δάφνη, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
Βήμα 3ο
Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζετε, χωρίς κάλυμμα, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 4ο
Για πιο λεία υφή χτυπήστε με ένα ραβδομπλέντερ.