Κοτομπουκιές στο air – fryer
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων στην πιο υγιεινή εκδοχή τους.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ345
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά
Υλικά
- 50 γρ. αλεύρι απλό
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1-2 αυγά, χτυπημένα
- 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε σε ένα πιάτο το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, ½-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό σε ένα άλλο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
Βήμα 3ο
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το φριτέζα αέρος στους 200°C και ψήνετε τα κομματάκια κοτόπουλου (ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις) για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίζουν.
Βήμα 5ο
Σερβίρετε με κέτσαπ χωρίς ζάχαρη αν θέλετε.