Κοτόπουλο με μέλι και τζίντζερ
Συνοδεύστε το με αρακά, κάπαρη, λάιμ και μέντα ή μπρόκολο και καστανό ρύζι.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ333
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκατοστών
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 40 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 5 κ.σ. μέλι
- ½ – 1 λεμόνι, χυμό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και καρυκεύματα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.
Βήμα 2ο
Ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
Βήμα 3ο
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βήμα 4ο
Ρίξτε μέσα τη σάλτσα μελιού και τηγανίστε για 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.