Μπρουσκέτες με πιπεριές Φλωρίνης
Το τέλειο πικάντικο ορεκτικό.
ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης χοντροκομμένα
- 500 γρ. φέτα
- Καυτερή σάλτσα
- ½-1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 4-6 φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
- 1 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε 12 φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Αφαιρέστε 3 πιπεριές από το βάζο, ξεπλύνετε καλά κάτω από κρύο νερό, στραγγίστε και στεγνώστε.
Βήμα 2ο
Βάλτε τη φέτα, ¼ φλ. ελαιόλαδο, την καυτερή σάλτσα, το μαύρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βήμα 3ο
Αλείψτε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 3ο
Αλείψτε κάθε κομμάτι ψημένου ψωμιού με περίπου μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη χτυπημένη πικάντικη φέτα.
Βήμα 4ο
Τοποθετήστε από πάνω μερικές λωρίδες ψητής κόκκινης πιπεριάς και πασπαλίστε με επιπλέον ρίγανη.
Βήμα 5ο
Γαρνίρετε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.