Banana bread
Υγιεινό banana bread με χαμηλά λιπαρά.
ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΘΕΡΜΙΔΕΣ145
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 35 λεπτά
Υλικά
- Άλειμμα με χαμηλά λιπαρά
- 140 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. πολτοποιημένες μπανάνες
- 4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με πιρούνι
- 150 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 25 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο, στρώστε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 2ο
Ανακατέψτε τις μπανάνες, το σιρόπι, τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατέψτε γρήγορα τα ξηρά υλικά, και στη συνέχεια περάστε τα απαλά μέσα στη φόρμα και πασπαλίστε τα με ξηρούς καρπούς, αν χρησιμοποιείτε.
Βήμα 3ο
Ψήστε για περίπου 1 ώρα και 10-15 λεπτά.
Βήμα 4ο
Κόψτε σε κομμάτια και αλείψτε το αγαπημένο σας spread.