Κρέπες
Εύκολη ζύμη για γλυκιές ή αλμυρές κρέπες.
Υλικά
- 175 γρ. αλεύρι
- 3 μεγάλα αυγά
- 450 ml. γάλα
- Λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σπάστε τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι, προσθέστε το μισό γάλα, μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα.
Βήμα 2ο
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, χτυπήστε ξανά με το σύρμα και, έπειτα, αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 3ο
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι και σκουπίστε την περίσσεια με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4ο
Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέστε αρκετή ζύμη ώστε να καλύψει την επιφάνεια - η κρέπα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή.
Βήμα 5ο
Όταν οι άκρες ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα του τηγανιού, κουνήστε το για να δείτε αν η κρέπα ξεκολλάει εύκολα και αν έχει ροδίσει στην κάτω πλευρά.
Βήμα 6ο
Αναποδογυρίστε και ψήστε την άλλη πλευρά για ένα ή δύο λεπτά.
Βήμα 7ο
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (7-8 φορές).