Ριζότο με καπνιστό σολομό και λεμόνι
Λαχταριστό, πλούσιο και κρεμώδες.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ500
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ25 λεπτά
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. ρύζι για ριζότο, όπως αρμπόριο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 170 γρ. καπνιστό σολομού
- 85 γρ. μασκαρπόνε με χαμηλά λιπαρά
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό
- Μια χούφτα ρόκα
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 2ο
Ρίξτε το ένα τρίτο του ζωμού και ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, στη συνέχεια προσθέτετε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας λίγο πιο συχνά, μέχρι να απορροφηθεί.
Βήμα 3ο
Ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Βήμα 4ο
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον σολομό, το μασκαρπόνε, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 5ο
Σερβίρετε με ρόκα και μαύρο πιπέρι.,