Αβοκάντο toast με αβγά ποσέ και φέτα
Το απόλυτο brunch.
ΜΕΡΙΔΕΣ2
ΘΕΡΜΙΔΕΣ517
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 αβοκάντο
- 50 γρ. φέτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- χυμό ½ λεμονιού
- 2 φέτες ψωμί (προζύμι)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε το ξύδι και αφήστε το να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2ο
Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε το νερό ώσπου να δημιουργηθεί μια δίνη στο κέντρο.
Βήμα 3ο
Ρίξτε μέσα και τα δύο αυγά και μαγειρέψτε για 2 1/2 λεπτά.
Βήμα 4ο
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε το αβοκάντο, τη φέτα, τις νιφάδες τσίλι και το χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 5ο
Φρυγανίστε το ψωμί.
Βήμα 6ο
Σε κάθε φέτα απλώστε αβοκάντο και βάλτε ένα αυγό.