Ψητά καρότα με μέλι και παρμεζάνα
Γλυκό και τραγανό συνοδευτικό, αντί για τηγανητές πατάτες.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ153
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ35 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα
- 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- Λίγο τσίλι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο, κόψτε τα καρότα και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
Βήμα 2ο
Προσθέστε την παρμεζάνα, το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι στα καρότα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν.
Βήμα 3ο
Ψήστε μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και το τυρί να ροδίσει και να γίνει τραγανό, 25 έως 30 λεπτά.
Βήμα 4ο
Περιχύστε ομοιόμορφα με μέλι και τσίλι.