Φριτάτα με σπανάκι και πιπεριές
Αφράτη και νόστιμη φριτάτα με αυγά και λαχανικά.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ198
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ50 λεπτά
Υλικά
- 5 μεγάλα αυγά
- 300 γρ. τυρί cottage, με χαμηλά λιπαρά
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 225 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 2 ψητές κόκκινες πιπεριές (όχι σε λάδι), κομμένες σε λωρίδες
- 100 γρ. ντοματίνια ή ντομάτα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο και στρώστε μια φόρμα με λαδόκολλα.
Βήμα 2ο
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με το τυρί cottage, το σκόρδο, τη μισή παρμεζάνα, το σπανάκι, τις πιπεριές, ρίξτε τα στη φόρμα, προσθέστε τις ντομάτες και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Βήμα 3ο
Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να φουσκώνει.