Πίκλες
Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και ένα μήνα.
ΜΕΡΙΔΕΣ7
ΘΕΡΜΙΔΕΣ28
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ4 ημέρες
Υλικά
- 6 φλ. αγγούρια σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 ½ φλ. λευκό ξύδι
- ¾ φλ. ζάχαρη
- ¾ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. σπόροι μουστάρδας
- ½ κ.γ. σπόροι σέλινου
- ½ κ.γ. τριμμένος κουρκουμάς
- ½ κ.γ. σπασμένο κόκκινο πιπέρι
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τοποθετήστε 3 φλιτζάνια αγγούρι σε ένα μεσαίο γυάλινο μπολ και προσθέστε 1 φλιτζάνι κρεμμύδι.
Βήμα 2ο
Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο αγγούρι και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
Βήμα 3ο
Ανακατέψτε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους σπόρους μουστάρδας, τους σπόρους σέλινου, τον κουρκουμά, το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4ο
Αφήστε το να πάρει βράση - μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 5ο
Περιχύστε το αγγούρι και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 6ο
Καλύψτε και διατηρήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ημέρες.