Φέτα ψητή
Λιώνει στο στόμα.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ182
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ35 λεπτά
Υλικά
- 1 κομμάτι φέτα(200 γρ.)
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/3 φλ. ελιές, κομμένες στη μέση
- 1/3 φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC, τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο ενός ταψιού και προσθέστε το μέλι και το ελαιόλαδο.
Βήμα 2ο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, τις ελιές, το κόκκινο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 3ο
Αδειάστε το μπολ γύρω από τη φέτα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να μαλακώσει, 20 έως 30 λεπτά.