Μαρμελάδα λεμόνι
Θα αναβαθμίσει το πρωινό σας - από το γιαούρτι μέχρι τα pancakes.
Υλικά
- 4 λεμόνια
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια επιπλέον νερό για να βράσει το ξύσμα των λεμονιών
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τρίψτε το ξύσμα από 3 λεμόνια (μόνο το κίτρινο, όχι το λευκό μέρος) σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 2ο
Πάρτε ένα από αυτά τα λεμόνια και στύψτε το για να έχετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Βήμα 3ο
Ψιλοκόψτε ένα ολόκληρο λεμόνι (με τη φλούδα) ή κόψτε το σε λεπτές λωρίδες ή φέτες.
Βήμα 4ο
Βάλτε το ξύσμα και τα κομμένα κομμάτια λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό.
Βήμα 5ο
Αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια δυνατή φωτιά και, έπειτα, αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Βήμα 6ο
Σουρώστε και επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλη μια φορά.
Βήμα 7ο
Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό στο στραγγισμένο ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
Βήμα 8ο
Αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 9ο
Φυλάξτε το σε ένα βαζάκι των 200 γρ.