Ομελέτα με καπνιστό σολομό και αβοκάντο
Υγιεινή και χορταστική ομελέτα γεμάτη καλά λιπαρά.
ΜΕΡΙΔΕΣ1
ΘΕΡΜΙΔΕΣ323
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα με χαμηλά λιπαρ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού, μοιρασμένο
- ¼ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 30 γρ. καπνιστό σολομό
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ζεσταίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2ο
Προσθέστε το μείγμα αυγών και μαγειρέψτε μέχρι να σταθεροποιηθεί ο πάτος και να είναι ακόμα λίγο ρευστό το κέντρο, 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 3ο
Αναποδογυρίστε την ομελέτα και μαγειρέψτε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Βήμα 4ο
Βάλτε από πάνω αβοκάντο, σολομό και βασιλικό και εριχύστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι.