Παντζαροσαλάτα
Με ψητά παντζάρια αντί για βραστά.
ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΘΕΡΜΙΔΕΣ120
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 45 λεπτά
Υλικά
- 5-6 μέτρια παντζάρια
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C, ψήστε τα παντζάρια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε κύβους.
Βήμα 2
Χτυπήστε το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξετε το ντρέσινγκ.
Βήμα 3ο
Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμυδάκι και τα παντζάρια στο ντρέσινγκ και σερβίρετε μόλις κρυώσει.