Beef wellington
Η κλασική διάσημη συνταγή.
Υλικά
- 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 7 φέτες ζαμπόν Πάρμας
- 500 γρ. σφολιάτα (φύλλα),
- 2 κ.σ. αγγλική μουστάρδα
- 2 κρόκους αυγών
- 10 γρ. αλεύρι ανά ξεσκόνισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες θαλασσινό αλάτι
- 5 γρ αλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπάμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ και βάζουμε τον πουρέ που προκύπτει σε ένα καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε για 10 λεπτά.
Βήμα
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε σε κάθε πλευρά για μισό λεπτό. Μόλις κρυώσει αλείφουμε γενναιόδωρα μουστάρδα.
Βήμα 3ο
Απλώνουμε μεμβράνη, τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν με μια στρώση πουρέ μανιταριών από πάνω και μετά το κρέας στη μέση.
Βήμα 4ο
Τυλίγουμε το ρολό σε αλουμινόχαρτο - και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Αφού πασπαλίσουμε το τραπέζι με αλεύρι, στρώνουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το ρολό και το βάζουμε στη μέση. Λαδώνουμε τη ζύμη περιμετρικά με κρόκο αυγού.
Βήμα 5ο
Τυλίγουμε το ρολό στη ζύμη, αφαιρούμε την περίσσεια με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί, αλείφουμε εξωτερικά με κρόκο αυγού και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 6ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε με προσοχή το ρολό από το ψυγείο, κάνουμε μικρές κοπές και το αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε για 20 λεπτά και μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.