Kουραμπιέδες με ελαιόλαδο
Έχετε δοκιμάσει κουραμπιέδες με ελαιόλαδο; Eίναι υπέροχοι και πιο υγιεινοί από τους συνηθισμένους, με το βούτυρο. Για κουραμπιέδες λοιπόν χωρίς χοληστερίνη, δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί.
Υλικά
- 2 κούπες ελαιόλαδο
- 4-5 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 2-3 βανίλιες
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
- Λίγο λεμόνι
- Λίγο τσίπουρο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπήστε στο μίξερ το λεμόνι, το λάδι, τις βανίλιες και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα, και κατά προτίμηση μη ξεφλουδισμένα, και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα ή με το χέρι σας.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, ρίχνετε τμηματικά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε σχήμα τελικού σίγμα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε.
Βήμα 4ο
Tους τοποθετείτε σε ταψιά που έχετε λαδώσει και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 5ο
Mόλις τους βγάλετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τους ραντίζετε με τσίπουρο και τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.