Ντιπ γιαουρτιού με ταχίνι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ88
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Βήμα 2ο
Ανακατέψτε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, εάν το επιθυμείτε.
Βήμα 3ο
Αν το ταχίνι είναι πολύ παχύρρευστο, μπορείτε να χτυπήσετε όλα τα υλικά (και στο τέλος τον κόλιανδρο) στο μπλέντερ.
Βήμα 4ο
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με τα αγαπημένα σας λαχανικά ή πιτάκια.