Σαλάτα με κριθαράκι
Θρεπτική και χορταστική σαλάτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ1
ΘΕΡΜΙΔΕΣ422
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά
Υλικά
- 2 πιπεριές, διαφορετικού χρώματος αν θέλετε, χωρίς σπόρους και κομμένες σε φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 25 γρ. κριθαράκι
- 25 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ψήστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί με το μισό λάδι, για 20 λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες για τα τελευταία 5 λεπτά.
Βήμα 2ο
Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει κάτω από κρύο νερό, πριν το στραγγίξετε καλά.
Βήμα 3ο
Για να σερβίρετε ανακατέψτε το κριθαράκι με τα λαχανικά, το υπόλοιπο λάδι, τη φέτα και το βασιλικό.