Κις με σπανάκι και μανιτάρια
Απολαύστε τη για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό γεύμα με λίγη σαλάτα στο πλάι.
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 225 γρ. φρέσκα ανάμεικτα άγρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 και ½ φλ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. φρέσκο σπανάκι (περίπου 8 φλ), χοντροκομμένο
- 6 μεγάλα αυγά
- ¼ φλ. πλήρες γάλα
- ¼ φλ. μισό γάλα και μισό κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για το γαρνίρισμα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 και ½ φλ. τριμμένο ελβετικό τυρί
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο και αλείψτε ένα ταψί για πίτες με σπρέι μαγειρικής.
Βήμα 2ο
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν - περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 3ο
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4ο
Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί, 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 5ο
Αφού αφαιρέσετε το τηγάνι από τη φωτιά, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το μισό και μισό, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ και, έπειτα, προσθέστε τα μανιτάρια και το τυρί.
Βήμα 6ο
Βάλτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί, ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει - περίπου 30 λεπτά - και γαρνίρετε με θυμάρι πριν σερβίρετε.