Χούμους με αβοκάντο
Ταιριάζει τέλεια με τσιπς ή στικς λαχανικών, πιτάκια ή κριτσίνια.
ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΘΕΡΜΙΔΕΣ156
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
- 450 γρ. ρεβίθια
- 1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
- Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
- ¼ φλ. ταχίνι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Στραγγίστε τα ρεβίθια, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας από τα υγρά τους.
Βήμα 2ο
Μεταφέρετέ τα στο μπλέντερ, προσθέστε το αβοκάντο, τον κόλιανδρο, το ταχίνι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι.
Βήμα 3ο
Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να πάρει τη σύσταση που θέλετε και σερβίρετε.